život na našoj planeti

ŽIVOT NA NAŠOJ PLANETI

Dejvid Atenboro
„Život na našoj planeti“ Dejvida Atenboroa je promišljen, ljubazan i smislen poziv da delujemo na vreme. Ser Atenboro nam ovim projektom prikazuje najznačajnije trenutke svoje karijere i naglas razmišlja o bezočnom uništenju divljih staništa u ime ljudskog napretka. Koristeći ukrajinsku oblast u blizini Černobilja kao primer izdrživosti prirode, ovaj veteran nas poziva da zajedničkim snagama stvorimo održivo društvo.

Moje svedočenje i vizija budućnosti
Autor BBC-jevih serija Planeta Zemlja i Živa planeta
Ovom naučno dobro potkovanom pričom o promenama koje se odigravaju u svetu u poslednjih stotinak godina slavni tvorac i voditelj televizijskih emisija o prirodi prenosi čitaocima mudrost prikupljanu čitav jedan životni vek i svoju optimističnu viziju budućnosti.

Pogledajte svet. Zatim uradite nešto da bi bio bolji.
„Devedeset tri su mi godine. Imao sam izuzetan život. Tek sada u potpunosti shvatam koliko je izuzetan bio. Dok sam bio mlad, mislio sam da se nalazim u svetu divljine i doživljavam netaknutu prirodu – ali bila je to iluzija. Tragedija našeg doba već se odvijala svuda oko nas, jedva uočljiva na svakodnevnom nivou – naša planeta je ostajala bez svojih netaknutih prirodnih prostranstava i bez raznovrsnosti svog živog sveta. Bio sam svedok tog propadanja. Život na našoj planeti je moje svedočenje i moja vizija budućnosti, priča o tome kako smo počinili svoju najveću grešku – i kako bismo mogli da je popravimo ako smesta pređemo na delo. Imamo samo još jednu, poslednju šansu da obezbedimo sebi savršeno mesto za život i obnovimo onaj divni svet koji smo nasledili. Potrebna je samo volja za to.“ Dejvid Atenboro„ Pročitajte ovu knjigu da biste nešto naučili iz nje, ali i zato da biste odali počast ovom jedinstvenom čoveku. Sličan njemu neće se skoro roditi.“ Sunday Times „Ne poričući da se nalazimo gotovo na samoj tački bez povratka, Atenboro je okrepljujuće optimističan i ističe da ljudska bića imaju izvanredan dar za rešavanje problema. Svi oni koji brinu za ekološku budućnost naše planete rado će provesti izvesno vreme uz ovu izvrsnu knjigu.“ Kirkus Reviews

Pošalji