vreme za milosrđe

VREME ZA MILOSRĐE

Džon Grišam
"Vreme za milosrđe" Džona Grišama roman je pun spletkarenja u sudnici, intriga u gradu i zapanjujućih obrta i zapleta kojima niko ne vlada kao on. Od strane mnogih izglasan za najbolji Grišamov roman do sada.

Klanton, Misisipi, 1990. Džejk Brigans se nađe upleten u suđenje koje izaziva duboke podele kada ga sud imenuje za advokata Dru Gembla, plašljivog šesnaestogodišnjeg dečaka optuženog za ubistvo lokalnog poslanika. Mnogi u Klantonu žele brzo suđenje i smrtnu kaznu, ali Brigans se udbljuje i otkriva da priča ima više nego što se na prvi pogled čini. Džejkova žestoka posvećenost spasavanju Drua iz gasne komore dovodi njegovu karijeru, njegovu finansijsku sigurnost i bezbednost njegove porodice na kocku.

U nečemu što je možda najličniji i najuspešniji pravni triler u opusu Džona Grišama, produbljujemo naše poznanstvo sa kultnim južnjačkim gradom Klanton i živopisnom plejadom likova koje toliko čitalaca poznaje i ceni. Rezultat je bogat roman koji je i pravovremen i bezvremenski, pun duhovitosti, drame i –pre svega –srca.

Postoji vreme za ubijanje i vreme za pravdu. Sada dolazi Vreme za milosrđe.

Pošalji