novo
ubistva u flit hausu

UBISTVA U FLIT HAUSU

Lusinda Rajli
"Ubistva u Flit hausu" je novi triler autorke Lusinde Rajli, poznate po bestseler serijalu Sedam sestara. Nakon iznenadne smrti učenika Čarlija Kevendiša u internatskoj zgradi Flit haus, sve upućuje na nesrećni slučaj, barem prema direktoru škole. Međutim, lokalna policija sumnja da je smrt rezultat nasilnog čina. Londonska policijska inspektorka Džezmin Džez Hanter pozvana je da pomogne u istrazi. Džez shvata da je Flit haus zatvoren svet pun nepisanih pravila, te da je istraga prepuna neočekivanih preokreta. Dok se suočava sa sopstvenim demonima, Džez otkriva da su tajne Flit hausa mračnije nego što je ikada mogla zamisliti. Ovaj roman obećava uzbudljivu misteriju koja će čitatelje držati na ivici sedišta.

Od autorke bestseler serijala Sedam sestara prodatog u milionskom tiražu.
Sve ukazuje na to da je iznenadna smrt učenika Čarlija Kevendiša u internatskoj zgradi Flit haus pri školi Sent Stiven u Norfoku bila nesrećni slučaj. Ili tako barem najviše odgovara direktoru škole.
Lokalna policija ipak sumnja da je smrt posledica nasilnog čina. U pomoć će biti pozvana Džezmin Džez Hanter, londonska policijska inspektorka koja se nedavno povukla iz jedinice i sada vraća uslugu starom šefu.
Džez shvata da je Flit haus svet za sebe, zatvoren i pun nepisanih pravila. Čarli nije bio omiljen, naprotiv, bio je arogantni siledžija. Svi oko njega imali su motiv i priliku da lekove koje je svakodnevno uzimao za kontrolu epilepsije zamene smrtnom dozom otrova.Kada nestane još jedan učenik, a profesor klasičnih jezika umre, Džez nailazi na nove tragove koji samo dodatno komplikuju istragu.Pogonjena sopstvenim demonima, inspektorka shvata da je suočena sa najizazovnijom istragom ubistava u svojoj karijeri. Dok sneg polako prekriva pejzaž, Flit haus krije tajne mračnije nego što je inspektorka uopšte i mogla da zamisli.„Misterija u kojoj ćete uživati.“– Sunday Express„Lusinda nam je ostavila još jedan roman koji ćemo sigurno čuvati. Njen izraziti pripovedački dar zasijao je i u žanru kriminalističkog romana obojenom dramskim nabojem.“– Lancashire Post

Pošalji