tajni grad zbornik pesama

TAJNI GRAD - ZBORNIK PESAMA

grupa autora

Kroz buku mejnstrima ovi glasovi i stihovi probijaju iz betoniranih parkova i igrališta, hodaju u starkama iscrtanim flomasterom, udaraju u činele ugašenih klubova. Dolaze sa šina, trola i točkova, iz haustora, žutih kocki na soliterima, iz svih naših tišina. I nemaju šta da prećute.
– Danilo Đoković

Šta god bila vaša literarna preferenca- sirovost i bespoštednost realizma, snoliki nadrealizam ili pak hermetičnost i metafizika, među pesmama koje čine zbornik Tajni grad pronaći ćete barem jednu koja kao da je pisana baš za vas. Danas su brojni oni koji agresivno tvrde kako je književnost mrtva, te da sve što unutar ma koje sfere umetnosti vredi, pripada prošlosti. Autori čije pesme su pred vama svedoče da književnost živi, i to sasvim novim, uzbudljivim životom.
– Milana Grbić

U Tajnom gradu žive pesnici. Traju sada i ovde, šreći prostor svojih prethodnika. Njihovi glasovi kruže oko kamenih ruševina. Odvojite li se od grupe turista tokom obilaska grada, primetićete mlade ljude u trku. Ritam njihovih pokreta čini da se grad neprestano širi.
– Marko Đorđević

Pošalji