sezona berbe

SEZONA BERBE

Magdalena Blažević
"Sezona berbe" je izuzetno senzualan roman koji očarava čitaoca svojom poetičnom snagom. Autor Magdalena Blažević oživljava rečima, stvarajući moćne slike ispunjene emocijama, mirisima i bojama. U ovom delu, Blažević istražuje ljubav i čežnju kroz priču o fotografkinji Uni, koja, nakon kratkotrajne ljubavne afere, odlazi u roditeljsku kuću u davno napuštenom selu. Blaževićeva je stvorila delo koje osvaja svojom senzualnošću, neuobičajenim metaforama i prepoznatljivom poetskom snagom.

Blažević je spisateljica koja opija rečima, iz njenih rečenica pršte emocije, mirisi i boje, a svaki pasus je moćna i gotovo opipljiva slika. U Sezoni berbe piše o ljubavi i čežnji, o najintimnijim i najbolnijim trenucima, o napuštenim prostorima i neprevaziđenim traumama, i stvara roman pun fine erotike i snažnih emocija.

Nakon kratkotrajne ljubavne afere, fotografkinja Una, pod izgovorom da priprema izložbu, odlazi u roditeljsku kuću u davno napuštenom selu. O povratku, neizrecivoj čežnji, lutanjima selom i obližnjim gradićem govori svom ljubavniku i beleži osećanja slikama napravljenim foto-aparatom nasleđenim od majke. Fotografišući ostatke zlih vremena nagoveštava i nekoliko decenija staru ljubavnu priču svoje majke, koja se, iako udata, zaljubila u drugog i, kao i Una danas, bila spremna da započne novi život.

Sezona berbe snolik je roman o vanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i neponovljivih ljubavnih scena iza kojih se krije priča o poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume. Novi naslov hvaljene autorke osvojiće vas senzualnošću i neuobičajenim metaforama, kao i poetskom snagom prepoznatljivom za pripovedački glas Magdalene Blažević.

Pošalji