novo
odluka

ODLUKA

Karin Tuil
Kako doneti pravu odluku? Kako ostati ispravna i pravedna osoba? Treba li ići za osećanjima ili razumom? Može li se verovati rečima druge osobe? Kako živeti sa osećajem krivice zbog moguće greške u proceni? Da li treba da nosimo težinu ove krivice? Sve su to pitanja koja Tuil majstorski obrađuje u ovom kompleksnom i intrigantnom romanu o slobodi, predrasudama, savesti i moralnim konfliktima u svakom od nas.

Istražna sutkinja Alma Revel mora da odluči da li mladić koji je osumnjičen da se pridružio teroristima treba da bude krivično gonjen ili pušten na slobodu. Istovremeno, dok joj se brak raspada, ona ima strastvenu vezu s advokatom koji zastupa osumnjičenog. Pored stalnih pritisaka i pretnji, svakodnevno se bori sa suprotstavljenim emocijama, svesna da kakvu god odluku bude donela, ona može imati dramatične posledice i po društvo i po nju samu.

Kroz portret harizmatične sutkinje rastrzane između emocija i odgovornosti, i prikaz društva u kome je osećaj sigurnosti u korenu uzdrman nakon terorističkih napada u Parizu 2015, Karin Tuil se bavi moralnim konfliktima u svakom pojedincu, kao i pitanjima istine, pravde i rasizma u današnjem vremenu. Odluka je uzbudljiv i pronicljiv triler s primesama ljubavne drame koji će čitaoce naterati da preispitaju svoje stavove o ličnoj slobodi.

Pošalji