naivan super
rasprodato

NAIVAN. SUPER.

Erlend Lu
Naivan.Super. je knjiga kultnog norveškog pisca Erlanda Lua. Glavni junak romana Naivan Super. promišljajući sebe analizira stvarnost i protok vremena. Lu gradi toplu i zanimljivu priču punu emocija i duhoviih opaski, jednu od onih koja lako uvlači u svet književnosti.

Naivan. Super. je drugi roman kultnog norveškog pisca mlađe generacije, Erlenda Lua, koji mu je doneo svetsku slavu. Preveden je na dvadesetak jezika i izvanredno su ga prihvatili i čitaoci i knjiņevna kritika.Nepretenciozna, topla, poetična i zabavna priča u kojoj glavni junak (25 godina) sam u stanu svog brata razmišlja o smislu života, analizira stvarnost i protok vremena, preispituje sebe i svoju prošlost. Lu nesvakidašnje originalno kombinuje jednostavan jezik i vrlo ozbiljne teme. Očaravajuće emotivna i duhovita, knjiga Naivan. Super. u isto vreme je i autobiografija, komedija, parabola, romansa i filozofska rasprava. Lu sa neverovatnom lakoćom ruši sva pravila, tako da nam se na kraju romana čini da sva ta pravila nikada nisu ni postojala.Ovo je jedna od onih knjiga zbog kojih mladi zavole književnost.

Erlend Lu, NAIVAN.SUPER

12.04.2020.

Naivan. Super norveškog pisca Erlenda Lua je knjiga koja je promenila način na koju se gleda na jednu generaciju. U liku njegovog junaka prepoznali su se mnogi, a duh vremena savršeno i detaljno je predočen kroz jasne i kratke rečenice prepune velikih i večnih tema. Detaljnije

Pošalji