meditacija bez glupiranja vodič jednog naučnika kroz moć meditacije

MEDITACIJA BEZ GLUPIRANJA: VODIČ JEDNOG NAUČNIKA KROZ MOĆ MEDITACIJE

Stiven Loris
"Meditacija bez glupiranja: vodič jednog naučnika kroz moć meditacije" je internacionalni bestseler koji je preveden na desetak svetskih jezika, autora Stivena Lorisa. Ova naučno utemeljena knjiga namenjena je svima koji sumnjaju u koristi meditacije. Stiven Loris, vodeći svetski neuronaučnik sa preko 20 godina iskustva u proučavanju ljudske svesti, zajedno sa svojim timom sproveo je pionirska istraživanja o uticaju meditacije na mozak.

Prevod: Aleksandar Šurbatović

Kroz analizu i skeniranje mozga Matjea Rikara, vrhunskog meditatora i budističkog monaha, Loris je otkrio spektakularne rezultate: Rikar je mogao potpuno kontrolisati tok svojih misli. Ipak, autor ističe da ne morate biti monah da biste osetili dobrobiti meditacije, poput smanjenja stresa, poboljšanog sna i bolje koncentracije. Svako od nas može dostići više stanje svesti uz pomoć tehnika izloženih u ovoj knjizi.

Dr. Stiven Loris podučava čitaoca neformalnim, jednostavnim i izvodljivim vežbama koje se mogu praktikovati gotovo bilo gde, bez potrebe za specifičnim položajem tela. Kombinujući rezultate najnovijih medicinskih istraživanja, sopstveno iskustvo i svedočenja javnih ličnosti čiji je život meditacija transformisala, ova knjiga postaje moderan, sveobuhvatan i nezaobilazan priručnik za sve one koji žele da rade na sebi.

Pošalji