novo
ljubavologija

LJUBAVOLOGIJA

Bruno Šimleša
"Ljubavologija" autora Brune Šimleše posvećena je ljubavi i odnosima s drugima. U ovoj knjizi, Šimleša istražuje ljubav u svim njenim zanesenim oblicima i zadivljujućoj moći. Posebnu pažnju posvećuje partnerskoj ljubavi, ne zato što je najiskrenija ili najmoćnija, nego zato što je najčešće na pameti svima nama. Autor nas podseća da možemo živeti srećnu partnersku ljubav samo ako poznajemo ljubav uopšte, odnosno ako poznajemo sebe. "Ljubavologija" je rezultat dve decenije istraživanja prirode međuljudskih odnosa, tokom kojih je Šimleša učio i na svojim i na tuđim iskustvima. Autor iskreno priznaje da je često završavao u ćorsokaku, iako je verovao da je mudrije učiti iz tuđih grešaka. Kroz ovu knjigu, Bruno Šimleša nam pomaže da bolje razumemo ljubav i sebe, nudeći nam uvid u svoje bogato iskustvo i duboko promišljanje.

Ljubavologija je posvećena ljubavi i odnosima s drugima. Ljubavi u svim njenim zanesenim oblicima i zadivljujućoj i raskošnoj moći.

Naravno, posebnu ću pažnju posvetiti partnerskoj ljubavi, ne zato što je najiskrenija ili najmoćnija, nego zato što nam je svima najviše na pameti. Kao da zaboravljamo da nju možemo živeti srećno samo ako poznajemo ljubav, odnosno ako poznajemo sebe.

Ova je knjiga nastala kao rezultat dveju decenija istraživanja ljubavi, odnosno prirode međuljudskih odnosa, učio sam i na svojim i na tuđim iskustvima. Iskreno, uvek sam mislio da je mudrije o nekim pogreškama učiti od drugih, ali naravno, i ja sam često završavao u ćorsokaku.

Ali, polako, ne želim previše otkriti u uvodu...

Pošalji