kako sam putovao kroz vreme sa hrčkom

KAKO SAM PUTOVAO KROZ VREME SA HRČKOM

Ros Velford
Nova knjiga Rosa Velforda "Kako sam putovao kroz vreme sa hrčkom" potresna je priča o dečaku Alu koji na svoj dvanaesti rođendan dobija pismo od svog pokojnog oca... Ili je tako bar mislio? Sjajna avantura je pred vama, mnoštvo emocija i zapleta začinjenih humorom.

„Moj tata je umro dvaput. Jednom sa trideset devet godina i ponovo, četiri godine kasnije, kad je napunio dvanaest. Prva njegova smrt nije imala nikakve veze sa mnom. Druga definitivno jeste, ali ja ne bih ni bio tamo gde se to desilo da nije bilo vremenske mašine…”

Na svoj dvanaesti rođendan Al dobija pismo od svog pokojnog oca. Ono ga vodi do podruma stare kuće gde pronalazi vremensku mašinu (prastari kompjuter i limenu kadu). Pismo takođe sadrži misiju: povratak u 1984. godinu i sprečavanje nesreće koja će izazvati tatinu smrt. Al će ubrzo shvatiti da za putovanje kroz vreme postoje određena pravila i da ono zahteva maštovitost i hrabrost, ali i laganje mame, krađu mopeda i… da, čuvanje kućnog ljubimca hrčka od opasnosti.Prvi roman Rosa Velforda savršen je recept za uživanje u knjizi: glavni sastojci su uzbudljiva avantura začinjena humorom, nezaboravnim junacima, savršenim pripovedanjem, i prstohvat lekcija iz nauke i važnih životnih pouka.

Pošalji