hotel tišina

HOTEL TIŠINA

Ava Olavsdotir Ojdur
Hotel Tišina je idealno mesto da ga bukirate, ukoliko želite vreme za sebe, razmišljanje i razumevanje svega. Ava Olavsdotir Ojdur nam donosi zanimljivu priču ispričanu između četiri zida ovog hotela.

Jonas Ebeneser je vešti majstor koji ima neopisivu potrebu da popravlja stvari oko sebe, ali uprkos tome ne uspeva da popravi sopstveni život. Na pragu je pedesete, razveden i prepušten sam sebi, a nedavno je otkrio i da njegova ćerka nije zaista njegova, zbog čega tone u egzistencijalnu krizu i gubi volju za životom. Dok posećuje svoju dementnu majku u staračkom domu, krišom razmišlja o tome kada i gde bi mogao da stavi tačku na svoj život.

Budući da ne želi da njegova ćerka pronađe njegovo telo, odlučuje da je najbolje da umre u stranoj zemlji. Pakuje kutiju sa alatom i nešto garderobe i odlazi u neimenovanu zemlju razrušenu ratom. Bukira sobu u hotelu Tišina u kojem će početi da sagledava svoj bol pod novim svetlom i razumeti dubinu ljudskih ožiljaka.Hotel Tišina je otrežnjujuća priča o čoveku, zajednici i izbavljenju od očaja koja slavi beskrajne životne mogućnosti, promene i nove šanse.

Zemlja leda i vatre u Beogradu

10.10.2022.

Da, da, dobro ste pročitali, ali ovo nema nikakve veze sa zmajevima i prevlasti na Gvozdenom prestolu! Govorimo o Danima islandske književnosti koji se obeležavaju sutra u našoj prestonici. Detaljnije

Pošalji