novo
himalaji ili kako sam zavoleo more
rasprodato

HIMALAJI ILI KAKO SAM ZAVOLEO MORE

Ivan Stanković
"Himalaji ili Kako sam zavoleo more" je uzbudljiva autora Ivana Stankovića koja istražuje životne izazove kroz priču planinara početnika. Kroz ironičan ton, autor nas vodi kroz avanturu penjanja na vrhove Himalaja, koristeći ih kao metaforu za životne uzlete i padove. Ova knjiga nije samo putopis; to je priručnik za život koji nudi duboke uvide u ljudsku ranjivost i suštinski značaj donošenja odluka. Sa praktičnim savetima i humorom, Stanković nas podstiče na samoposmatranje, nudeći priliku za istraživanje vlastite unutrašnjosti kroz ironični filter života na visinama.

Uzbudljiva knjiga o životu, načinu donošenja odluka, više o porazima nego o pobedama, u kojoj je penjanje na jedan od vrhova uzeto samo kao okvir i metafora za životne priče.

Himalaji ili Kako sam zavoleo more neobična je priča planinara početnika, koji se, iako nije u cvetu mladosti, hrabro upušta u planinske avanture sa ironijom i samoironijom. Nije to samo putovanje fizičkim stazama Himalaja, već i kroz unutrašnje vrhove i doline, kao i metafora za životne uzlete i padove.

Autor se suočava sa izazovima planina, otkrivajući kako tajne njihovih vrhova, tako i dublje istine o sopstvenom postojanju. Himalaji ili Kako sam zavoleo more nije samo priča o osvajanju staza; to je putovanje koje prelama led i osvaja vrhove ljubavi, porodičnih veza i poslovnih izazova.Ova knjiga nije putopis; to je priručnik za život, koji nudi dragocena učenja o ranjivosti i suštinskom značaju odluka. Uz divlje okruženje kao kulisu, autor koristi ironiju kako bi osvetlio složenost ljudskog iskustva i nudi duboke uvide u sopstvene snage i slabosti, prožimajući priču praktičnim savetima koji nadmašuju nadmorsku visinu.Međutim, nije ovo klasična knjiga o samospoznaji – napisana je tako da izmami osmeh, ali i da suptilno podstakne čitaoca na samoposmatranje. Bez obzira na to da li ćete se smejati ili ozbiljno razmišljati, ova knjiga pruža priliku da istražite vlastitu unutrašnjost kroz ironični filter života na visinama.„Stečeno iskustvo treba prenositi drugima jer čovek raste samo ako daje, sve ostalo su prazna priča i trčanje ukrug. Ovo je knjiga o jednom neprocenjivom himalajskom iskustvu.“Dragan Jaćimović Guru, vođa ekspedicije

Himalaji ili kako sam zavoleo more, Ivan Stanković

12.05.2024.

Uzbudljiva knjiga o životu, načinu donošenja odluka, više o porazima nego o pobedama, u kojoj je penjanje na jedan od vrhova uzeto samo kao okvir i metafora za životne priče. Detaljnije

Pošalji