novo
fafarikul

FAFARIKUL

Đurđica Čilić
"Fafarikul" je zbirka autofikcijskih crtica u kojima Đurđica Čilić otkriva intimna sećanja iz svog života, putujući između Bosne, Hrvatske i Poljske, ključnih tačaka njene emotivne geografije. Kroz ove zapise, autorka nas vodi kroz svoje različite uloge - od radoznale devojčice, preko žene suočene s ratom, do brižne majke i zaljubljenice u književnost. "Fafarikul" je nostalgičan, topao, razigran i duhovit, teži mikropoeziji u prozi. Čilićeva nas podstiče da se smejemo, pre svega sebi, dok nas istovremeno podseća na važnost pretvaranja prolaznih trenutaka i emocija u priče.

U autofikcijskim crticama Đurđica Čilić beleži anegdote iz svakodnevnog života i intimna sećanja o porodici i ljudima koji su oblikovali njen život, krećući se između Bosne, Hrvatske i Poljske, tri ključne tačke njene emotivne geografije.

Obraća nam se kao radoznala devojčica, tinejdžerka koja se našla u vihoru rata, rasejana devojka, ljubavnica, supruga, razvedena žena, brižna majka, žena zaljubljena u književnost. O sebi i drugima piše neuvijeno, vođena jednim imperativom: potrebom da se kratkotrajnost, prolaznost i poroznost trenutaka, emocija i međuljudskih veza pretvore u priču.

Nostalgični, topli, razigrani i duhoviti, njeni su zapisi mikropoezija u prozi, strastvena oda životu koja pleni empatijom i optimizmom, podsetnik da se treba više smejati, ponajpre na sopstveni račun.

Izdvajamo nekoliko novih naslova sa našeg sajta

12.03.2024.

Iz bogate književne produkcije, kao preporuku izdvajamo nekoliko zanimljivih i raznovrsnih novih naslova. Detaljnije

Pošalji