eksplozivno dete

EKSPLOZIVNO DETE

Ros Grin
Većina roditelja nije pripremljena za neizbežne izlive besa koje mala deca ispoljavaju. Kako deca rastu, roditelji postaju strpljiviji, razvijaju roditeljske veštine i uče kako da taj bes kanališu i ublaže. Kod neke dece bes i eksplozivnost ostaju i kada porastu. Uz pomoć knjige "Eksplozivno dete", dr Rosa Grina, vi i vaše dete otkrićete odnos kojim oboje možete biti zadovoljni. U ovoj knjizi, uz realne i stručne savete, naći ćete načine da vratite optimizam i pomognete vašem detetu da prevaziđe teškoće.

Razumljivo, prefinjeno opisan portret dece kojoj je potrebna pomoć – i kako da im pomognemo.

- dr Mirna B. Šur, autor Podizanja promišljenog deteta

Eksplozivno dete je često neposlušno, pravi ispade ili je fizički agresivno. Ako je vaše dete takvo, verovatno ste frustrirani, preopterećeni i puni griže savesti. Konačno stiže pomoć dr Rosa V. Grina, koji zna kako da pomogne i vama i vašem detetu. Eksplozivno dete, uz nove korisne informacije, izlaže prilagođen, praktičan način da pomognete svom detetu kod kuće i u školi, što podrazumeva:

• Manje neprijateljstva između deteta i odraslih.

• Predviđanje situacija u kojima će dete najverovatnije „eksplodirati”.

• Stvaranje sredine u kojoj je manje verovatno da će do eksplozija doći.

• Usmeravanje na komunikaciju i zajednicko rešavanje problema, a manje na nagrade i kazne.

• Pomaganje detetu da nauči da bude prilagodljivo i uspešno izlazi na kraj sa frustracijom.

U Eksplozivnom detetu naći ćete načine da vratite optimizam i da kompetentno i saosećajno utičete na otklanjanje poteškoća kod vašeg deteta. Uz realne, stručne savete dr Rosa V. Grina, vi i vaše dete otkrićete odnos kojim oboje možete biti zadovoljni. Dr Ros V. Grin predaje na katedri za psihologiju Univerziteta „Virdžinija tek”, na Harvardovom medicinskom fakultetu i autor je modela opisanog u ovoj knjizi. Mnogo pomaže porodicama, školama, ustanovama za mentalno zdravlje i drži predavanja širom sveta.

Pošalji