drugo telo

DRUGO TELO

Milorad Pavić
"Drugo telo" može se istovremeno doživeti kao ljubavna saga kroz četiri veka i kao pobožni roman o Hristovom drugom telu. Kroz priču četiri ljubavna para - dva iz XVIII veka u Veneciji i Sentandreji, i dva iz XXI veka rasprostranjena od Pariza do Beograda - čitalac je uvučen u misteriozni svet traganja za drugim telom Hrista i čoveka. Pavićeva knjiga, nazvana "metafizičkim trilerom" i modernim čitanjem Biblije, otkriva važne životne istine i postavljene dileme posle života. "Drugo telo" nije samo priča o ljubavi kroz vekove, već i duboko duhovno putovanje koje ispituje tajne Hristovog života nakon vaskrsenja. Milorad Pavić majstorski plete narativ kroz vreme i prostor, otkrivajući tajanstvene veze između prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i duhovnosti.

Knjiga Milorada Pavića Drugo telo – pobožni roman (2006) biće za neke čitaoce ljubavna priča koja se proteže kroz četiri veka, a za neke pobožni roman o drugom telu Hristovom. Svakako ona je objava nekih važnih stvari u životu i posle njega.

Dva ljubavna para u XVIII veku i dva ljubavna para u XXI veku tragaju za drugim telom Hrista i drugim telom čoveka. Oni iz XVIII veka žive u Veneciji i Sentandreji (Ugarska), a oni iz XXI veka pomalo svuda, od Pariza do Beograda.

Ovaj „metafizički triler“, ovo novo čitanje Bibilije, pored ostaloga govori i o tome šta je Hristu na gori rekao Anđeo tešeći ga pred razapinjanje na krst, zatim o tome gde je Hristos sve bio posle ustajanja iz groba.

Pošalji