novo
diskretna špijunka

DISKRETNA ŠPIJUNKA

Madlin Martin
"Diskretna špijunka" je zanosna, inspirativna i napeta knjiga Madlin Martin, autorke bestselera "Poslednja knjižara u Londonu". Inspirisan istinitim pričama o američkim bibliotekarima obaveštajcima iz Drugog svetskog rata, roman prati Avu, koja je mislila da će njen posao bibliotekarke u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu doneti miran, ustaljen život. Ali neočekivana ponuda američke vojske odvodi je u Lisabon s novom misijom: da prikuplja obaveštajne podatke izigravajući običnu bibliotekarku. Istovremeno, u okupiranoj Francuskoj, Elen pomaže u štampariji koju vode članovi Pokreta otpora, znajući da nacisti tragaju za njima. Dok rat u Evropi besni, Ava i Elen se povezuju putem šifrovanih poruka i pronalaze nadu u vihoru sukoba. Madlin Martin nas vodi kroz verno prikazan fascinantan svet Lisabona i Liona tokom rata dok pratimo priče o dve hrabre žene koje su spremne da rizikuju sve za slobodu. Briljantna priča o otporu, hrabrosti i ponajviše o nadi.

Od autorke bestselera Poslednja knjižara u Londonu
„Zanosna, inspirativna i napeta knjiga u kojoj ćete uživati!“
– Nataša Lester, autorka bestselera Diorova tajna

Roman inspirisan istinitim pričama o američkim bibliotekarima obaveštajcima iz Drugog svetskog rata.

Ava je mislila da će joj posao bibliotekarke u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu doneti miran, ustaljen život. Ali neočekivana ponuda američke vojske odvodi je u Lisabon s novom misijom: da prikuplja obaveštajne podatke izigravajući običnu bibliotekarku.

Istovremeno, u okupiranoj Francuskoj Elen pomaže u štampariji koju vode članovi Pokreta otpora. To je posao obično rezervisan za muškarce, ali u ratu su ta pravila zaboravljena. Ipak, ona zna da nacisti tragaju za štamparijom i štamparima kako bi ih ućutkali.Dok rat u Evropi besni, Ava i Elen se povezuju putem šifrovanih poruka i pronalaze nadu u vihoru sukoba.Madlin Martin nas vodi kroz verno prikazan fascinantan svet Lisabona i Liona tokom rata dok pratimo priče o dve hrabre žene koje su spremne da rizikuju sve za slobodu. Briljantna priča o otporu, hrabrosti i ponajviše o nadi.„Ova uzbudljiva knjiga vrvi od likova za koje sam zdušno navijala i nisam mogla da je ispustim iz ruku!“– Heder Veb, autorka bestselera Rodenova ljubavnica

Pošalji