novo
čuvari krune cara dušana

ČUVARI KRUNE CARA DUŠANA

Branko Miloradović
"Čuvari krune cara Dušana" autora Branka Miloradovića, nastavak romana "Beogradska mumija", vodi nas u novu avanturu sa Ogijem, sinom arheologa profesora Hadžića. Nakon otkrivanja tajne mumije u Beogradu, Ogi se suočava sa legendom o pravoj kruni cara Dušana, skrivenoj na brdu Sokolici kod Čačka. Uz obilje interesantnih podataka i posete Smederevskoj tvrđavi, manastiru Manasija i Viminacijumu kraj Kostolca, uzbudljiva priča vodi mladog istraživača u neobičnu pustolovinu punu zagonetki. "Čuvari krune cara Dušana" obećavaju avanturističku literaturu koja se ne ostavlja dok se sve zagonetke ne odgonetnu i mitološka pravda ne pobedi.

Nastavak romana Beogradska mumija.

Ogi, sin arheologa profesora Hadžića, nakon otkrivanja tajne mumije koja se nalazi u Beogradu, ulazi u novu avanturu. Prema legendi, na brdu Sokolici u blizini Čačka skrivena je i prava kruna cara Dušana.

Uz mnogo interesantnih podataka i posete Smederevskoj tvrđavi, manastiru Manasija i Viminacijumu kraj Kostolca, uzbudljiva priča povešće malog istraživača u neobičnu pustolovinu sa mnogo zagonetaka.

„Čitajući knjigu, mladi ljudi će se osećati kao da gledaju uzbudljiv film, ili bogato ilustrovani strip... jer pripada žanruavanturističke literature, koja se ne ostavlja dok se sve zagonetke ne odgonetnu, i dok mitološka pravda ne pobedi!“– Ljubivoje Ršumović„Udruživši se sa svojim glavnim junakom, radoznalim, bistrim i hrabrim dečakom Ogijem, pisac Branko Miloradović je očigledno došao u posed tajne formule koja mu omogućava da kod mladih čitalaca probudi, a zatim i produbi interesovanje za zanimljive događaje iz prošlosti i mitove koji te događaje čine još zanimljivijim. Dovoljno je da se ukrcate u ovu knjigu-vremeplov i već se brzinom munje krećete od avanture do avanture!“– Branko Stevanović

Pošalji