novo
bajke trećih sedam (latinica)

BAJKE: TREĆIH SEDAM (LATINICA)

Uroš Petrović
Knjiga "Bajke: trećih sedam" autora Uroša Petrovića predstavlja nastavak serijala koji je osvojio srca čitalaca i kritičara. Nakon što je knjiga "Bajke – Prvih sedam" postala regionalni bestseler i proglašena najboljom knjigom iz oblasti književnosti za decu na Novosadskom sajmu knjiga 2023. godine, Petrović donosi novu zbirku bajki koja će oduševiti kako decu tako i odrasle. U knjizi "Bajke: trećih sedam" Uroša Petrovića, čitaoci će otkriti nove priče koje podstiču razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja. Čitanje ovih bajki ne samo da unapređuje koncentraciju i pamćenje, već produbljuje empatiju i samosvest, te razvija jezičke veštine. Kao i uvek, Petrovićeve bajke služe kao vodiči kroz životne izazove, pomažući deci da postanu junaci svoje budućnosti.

„Kroz bajke deca uče najvažnije lekcije o životu.“
– Bruno Betelhajm

Knjiga Bajke – Prvih sedam Uroša Petrovića postala je regionalni bestseler i proglašena je za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za decu na Novosadskom sajmu knjiga 2023. godine. (Najverovatnije zbog ilustracija Aleksandra Zolotića, al’ nema veze!)

Ljubivoje Ršumović: „Aman više, napiši na korici šta god hoćeš!“
Uroš Petrović: „Može li: "Bajke su vodiči kroz šumu života, sa svetlom na kraju puta’?“
Ljubivoje Ršumović: „Ne preteruj.“
Uroš Petrović: „Može li: "Kroz bajke deca postaju junaci svoje budućnosti’?“
Ljubivoje Ršumović: „To može.“
Mina Kebin: „Nećeš valjda opet?“Uroš Petrović: „Ne, ti ćeš. Stavi onaj tekst od prošli put, samo promeni ono Drugih sedam u Trećih sedam!“Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, produbljuje empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.Sada je vreme da se upoznate sa trećih sedam Bajki Uroša Petrovića.

Pošalji