novo
klasici svetske književnosti za decu vetar u vrbaku

KLASICI SVETSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU: VETAR U VRBAKU

Kenet Grejm
"Vetar u vrbaku", roman britanskog pisca Keneta Grejama, prvi put je objavljen 1908. godine. Inspirisan pričama koje je Grejam pričao svom sinu pred spavanje, roman prati dogodovštine družine koja živi u prirodi. Kada jednog jutra gospodin Krtica odustane od prolećnog čišćenja i ode na reku, neočekivano će započeti niz avantura. Na reci upoznaje gospodina Pacova, što označava početak jednog novog prijateljstva. Ubrzo posete gospodina Žapca, koji zbog svojih neobičnih navika često upada u nevolje. Kada postane opsednut automobilima, gospodin Žabac ponovo upada u neprilike, ali Krtica, Pacov i Jazavac su tu da mu pomognu. "Vetar u vrbaku" je priča koja, svojom neposrednošću i šarmom, osvaja srca čitalaca već više od jednog veka.

Vetar u vrbaku, roman britanskog pisca Keneta Grejama, prvi put je objavljen 1908. godine. Nastao je na osnovu priča koje je Grejam pričao svom sinu pred spavanje, a prati dogodovštine družine koja živi u prirodi.

Kada jednog jutra gospodin Krtica odustane od prolećnog čišćenja i ode na reku, ni ne sluti kakve će mu avanture doneti ta odluka. Na reci će upoznati gospodina Pacova i to će označiti početak jednog novog prijateljstva. Ubrzo će njih dvojica posetiti gospodina Žapca, koji stalno upada u nevolje zbog svojih neobičnih navika. Nakon što postane opsednut automobilima, gospodin Žabac ponovo upada u neprilike, ali, srećom, tu su Krtica, Pacov i Jazavac da mu pomognu.Ova priča koja oplemenjuje i zrači svojom neposrednošću osvaja srca čitalaca već više od jednog veka.

Pošalji